Werken met Erfgoed

Er zijn in Vlaanderen nogal wat Erfgoedcellen actief en heel wat van die organisaties stellen een bescheiden subsidie ter beschikking voor het uitwerken van een project. Sagen en legenden, de plaatselijke folklore en geschiedenis… kunnen inspiratie opleveren om aan de slag te gaan met poëzie, proza, drama, een stadswandeling of stadsspel, noem maar op… Je moet dan een  dossier indienen, een budgettering maken, een planning opstellen. Het is een project dat ik graag van a tot z mee zal ondersteunen, inhoud en vorm geven.

Samen met uitgeverij en productiehuis vzw de Scriptomanen kunnen we niet alleen een boek uitgeven of een podcast maken, maar ook aan vele mogelijke vormen van digital storytelling doen. In samenwerking met Erfgoedcel Denderland begeleidde ik de projecten De Geest van Pee KlakBerichten uit Utopia en Koers in Denderleeuwen voor Een Spiegelhistorie konden we rekenen op de ondersteuning van de diensten Cultuur & Toerisme van Diest. Eerder maakten we al een familiespel-met-fotoboek in opdracht van de stad Diksmuide (De Schat van Janneke Maan) en een GPS-bosspel voor de gemeente Affligem (Van Galgenberg tot Duivelsput).


De centen die je investeert in coaching, redactie en zo meer kunnen in dat geval geheel of gedeeltelijk terugverdiend worden dankzij de subsidie. Ook audiovisuele productiekosten of drukkosten van je boek kunnen opgevangen worden. Voor dit soort projecten opereren auteur en coach dan ook in een samenwerkingsverband.

Zie ook: Werken met Erfgoed in Fantastisch Vlaanderen: Schrijvers Gezocht!

Op de blog Mysterieus België doe je vast wel inspiratie op.

En dit is gelijknamige podcast: