1001 Ideeën voor Spannende Verhalen

Je hoort het zo vaak: de werkelijkheid overtreft onze stoutste verbeelding. Als schrijver van historische ‘faction’ thrillers, waarin de fictie gebaseerd is op solide feiten, weet ik dat maar al te goed. De sterkste verhalen staan in de krant, en zijn gewoon… waargebeurd. (Nu ja, min of meer.) Ik verzamel ze al jaren, en inspireerde nogal wat van mijn boeken en verhalen op al dan niet ‘fake news’. 

Dit is een persoonlijk traject dat bestaat uit een stappenplan:

Stap 1: Je vertelt mij naar welk genre ‘spannende verhalen’ jouw voorkeur uitgaat, ik selecteer enkele items uit mijn collectie met jou… en jij maakt je keuze.

Stap 2: Ik zet je op weg om een roman, een kort verhaal, een scenario, een toneelscript, jouw eigen one (wo)man show of verteltheater… uit te werken volgens een schema waarin inhoud en structuur bepaald worden door de 4 W’s (Wie? Wat? Waar? Wanneer?) en een 3 Acten Structuur, die we distilleren uit de befaamde Spanningsboog van Aristoteles.

Stap 3: In de rol van redacteur, editor, coach, dramaturg, regisseur… begeleid ik je bij het uitwerken van je project.

Stap 4: We sturen jou en je verhaal op een of andere manier – maar steeds die van jouw keuze – de wijde wereld in.

Het is aan jou om te beslissen uit hoeveel Stappen onze samenwerking bestaat, en hoe lang ze duurt. Bij iedere Stap overleggen we over het daarmee samenhangende kostenplaatje.

Op de blog, in de categorie 1001 Spannende Verhalen, vind je een hoop voorbeelden en oefeningen.